یادگیری اصول سئو
4 اصل سئو برای افزایش دادن بازدید سایت شما.
1- رتبه صفحه در موتور های جستجو یا Page Rank :
اکثر افراد تنها بدنبال بدست آوردن رتبه یک در جستجو های عمومی هستند، اما آیا تفاوتی بین رتبه یک و رتبه 6 وجود ندارد؟ یا بین رتبه 2 و 7 ؟ پاسخ کوتاه بله است
مطالعات انجام شده توسط گروه نیلسن نورمن نشان میدهد که کاربران صفحه نتایج جستجو را در قالبی از حرف لاتین F مشاهده می کنند و 80 درصد از وقتی که در حال مشاهده صفحه هستند را صرف دیدن قسمتی از صفحه می کنند که نیازی به اسکرول شدن ندارد و قابل رویت است.
بنا براین اطلاعات، نتیجه گیری می توان کرد که لینک هایی که در صفحه رتبه های اول را دارند بیشتر مشاهده شده و سایت هایی که از چنین پیمایشی بهره میگیرند بیشتر مورد بازدید قرار خواهند گرفت.
بعلاوه با توجه به اطلاعاتی از گوگل با عنوان CTR Study by Catalyst نشان می دهد که بطور میانگین، 83 درصد از کلیلک های انجام شده در صفحه یک بر روی 4 لینک اول در نتایج جستجو بوده است.
بدیهی است که هنگامی که در صفحه اول رتبه پیدا کنید می توانید مطمئن باشید که برند شما دیده خواهد شد، به همین دلیل شما نیاز خواهید داشت تا رتیه لینک وب سایت شما بالای ناحیه اسکرول در صفحه یک قرار بگیرد تا مخاطب مورد نظر خود را جذب کنید.
خلاصه مطلب و نکات :
- سعی کنید تا لینک سایت شما در بالای ناحیه اسکرول شونده در صفحه اول نتایج جستجو قرار بگیرد.
- تمرکز خود را بر روی محتوا قرار دهید بطوریکه محتوای شما بیشتر اطلاعاتی باشد تا تجاری!
2- تگ title:
این تگ عنوان صفحه شما را مشخص میکند( و یا دیگر صفحات وب سایت شما ) و معمولا نوشته آبی رنگی که به عنوان لینک در نتایج جستجو شما پدیدار میشود همین تگ عنوان می باشد.عنوان صفجه می تواند تاثیر بسیاری بر روی نرخ تعداد کلیک بر روی لینک شما در نتایج جستجو داشته باشد چه کاربر بر روی لینک شما کلیک انجام دهد یا خیر بنابراین با دقت برای انتخاب عنواین مناسب صفحات خود تمرکز کنید.
در زیر مثال خوبی برای نمایش چگونگی انتخاب عنوان مطرح می کنیم :
آموزش سئو – یادگیری اصول سئو برای شما
آموزش سئو و بهینه سازی سایت , آموزش طراحی سایت
- عنوان دارای کلمه کلیدی “آموزش سئو” می باشد که در ابتدای تگ آماده است و این یکی از نکات انتخاب عنوان می باشد چرا که دید کاربر را سریعتر به خود جذب می کند و متعاقبا بهبود رتبه سایت را در نتایج جستجو بدنبال خواهد داشت.
- تگ دارای 30 کاراکتر می باشد که از لحاظ تعداد خوب است و کات نمیشود. گوگل معمولا عنوانی را که بیش از 65 کاراکتر باشد را کوتاه سازی میکنه.
- بیشتر کلمات لینک bold شده است به دلیل اینکه این کلمات در عبارت مورد جستجو کاربر قرار داشته است.
- کلمه کلیدی شما برند شما خواهد شد و بعد از مدتی کاربران و مخاطبان شما را با برند خواهند شناخت پس در انتخاب آن دقت داشته باشید.
- عبارت “یادگیری اصول سئو برای شما” باعث برانگیختن احساسات و کنجکاوی کاربر خواهد شد که در نتیجه کلیک بر روی لینک را بدنبال خواهد داشت.
خلاصه مطلب و نکات :
- بعنوان کسی که سایت خود را گسترش می دهید. تمرکز خود را بر این مطالب قرار دهید ، تعداد کاراکترهای عنوان، انتخاب کلمات مناسب برای کلمه کلیدی، انتخاب عبارت مناسب در عنوان برای مشابه بودن با عبارت مورد جستجو.
- برای جذب و بالا بردن تعداد مشاهدات سایت خود سعی کنید کلماتی را انتخاب کنید که حس کنجکاوی کاربر را برانگیزد و او را بیشتر جذب کند و همیشه سعی کنید عنوانی که انتخاب میکنید با محتوا مطلب همخوانی داشته باشد.
3- توضیحات متا :
توضیحات متا به کاربران کمک می کند تا از محتوای مطلب شما قبل از اینکه روی لینک سایت در نتایج جستجو کلیک کنند اطلاعات کسب کنند. توضیحات متا بطور مستقیم تاثیری بر روی رتبه لینک سایت شما نخواهد داشت، اما از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا باعث می شود کاربر بر روی لینک سایت شما کلیک نماید در نتیجه از توضیحات متا برای صفحاتی که برای شما اهمیت دارد غافل نشوید.
در حقیقت ، ممکنه شما بخواین از توضیحات متا بعنوان متن تبلیغاتی برای سایت استفاده کنید اما این رو در نظر داشته باشید که گوگل همیشه توضیحات متا رو بعنوان snippet یا خلاصه مطلب لینک نشون نمیده و ممکنه از محتوای مطلب استفاده کنه بنابراین سعی کنید خلاصه ای مفید از مطلب که کاربر رو جذب میکنه در توضیحات متا قرار بدین در زیر نمونه خوبی از توضیحات متا رو با هم بررسی می کنیم.
- توضیحات متا دارای کلمه کلیدی اصلی Wine Bottle Candles است که همونطور که مشاهده میکنید در snippet لینک bold شده که همخوانی با عبارت مورد جستجو کاربر داشته است.
- توضیحات متا در این مثال 154 کاراکتر طول داره که تمام اون به نمایش دراومده، لازمه یادآوری کنم که گوگل تا 160 کاراکتر رو در توضیحات متا نمایش میده و بقیه اون رو حذف میکنه.
- این توضیحات میتونه شامل اطلاعات برندینگ و توضیحات کاربری شرکت یا کسب و کار شما باشه.
- همیشه سعی کنید اطلاعاتی که در توضیحات متا قرار می دهید جذب کننده باشه و کاربر رو وادار کنه تا روی لینک سایت شما کلیک کنه ، در ضمن یادتون نره که باید با محتوای مطلب همخوانی مستقیم داشته باشه!
خلاصه مطلب و نکات:
- وقتی توضیحات متا رو کامل میکنید به این نکات توجه کنید، طول (کمتر از 160 کاراکتر) ، انتخاب کلمات، کلمه کلیدی اصلی و مهیج بودن آن.
- در زمان های بخصوص مانند اعیاد ، تعطیلات رسمی و … سعی کنید که از کلمات مرتبط در توضیحات متا استفاده نمایید.
- برای تست این موارد میتونید از تبلیغات پولی برای لینک سایت خود در گوگل استفاده کنید تا از نحوه نمایش توضیحات متا خودتون آگاه بشین و اگر تغییری لازم هس اونارو اعمال کنید.
4- آدرس ها – URL’s
آدرس صفحات یکی دیگه از مطالبی هست که روی سئو و رتبه سایت شما در نتایج جستجو تاثیر میزارهو میتونه CTR یا تعداد کلیک هایی که روی لینک سایت شما اتفاق میوفته رو بالا ببره. در آگوست 2009 گوگل الگوریتم جستجو رو بطوری تغییر داد که امکان نمایش درختی سایت رو بوجود می آورد که در اصطلاح به اون breadcrumb نیز گفته میشه ، بطور مثال تصویر زیر رو مشاهده بفرمایید :
همونطور که توسعه دهندگان میتونند توضیحات متا سایت رو تعیین کنن این امکان وجود داره تا بتوان آدرس های صفحات داخلی وبسایت رو نیز تغییر بدهند و این امر میتونه به واضح تر بودن لینکها ، پیمایش راحت تر کاربران بین صفحات و همینطور بهتر ایندکس شدن صفحات سایت کمک بسزایی بکنه.
در زیر مثالی از یکی از صفحات داخلی سایت وال مارت رو میبینید که آدرس صفحه و زیر شاخه های اون که شامل دسته بندی های سایت هست رو مشاهده می کنید که بسیار واضح و مفید اعمال شده.
خلاصه مطلب و نکات :
- وقتی که ساختار آدرس های صفحات سایت رو پیاده سازی میکنید به ساختار پوشه ها، نام گذاری شاخه ها و دسته بندی ها، برایری با کلمات کلیدی و پیمایش breadcrumb سایتتون توجه کنین.
- مطمئن بشین که ساختاری که انتخاب کردید ساختار ساده و قابل پیمایش براحتی برای کاربران باشه.
- همانند توضیحات متا، در مناسب های خاص قسمتی از سایت رو به این نکته تخصیص بدین که هم نام با اون مناسبت باشه تا در آدرس صفحه نیز قابل مشاهده باشه مثل ، هدیه سال نو، جشنواره پاییزه و … این عبارت ها در قسمت آدرس در نتایج جستجوی بر روی لینک سایت شما قابل مشاهده خواهد بود و انگیزه کاربر رو برای کلیک بر روی لینک سایت شما بالا میبره.